І знову навчання

4 грудня на «День ОБЮ», що проходив в рамках обласних курсів підвищення кваліфікації працівників культури, зібралося чимало бібліотекарів, більше 30 чоловік, з ЦБС області та бібліотек ОТГ. Фахівці ОБЮ – Т.М. Петелько, зав. науково-методичним відділом та Л.А.Маленко, зав. читальною залою, виступили з консультаціями з питань організації роботи з юнацтвом, основних напрямків популяризації літератури, розповідали про традиційні та інноваційні форми виставкової та масової роботи з читачами-підлітками. Учасники переглянули електронні презентації, ознайомилися з методичними матеріалами і, навіть, побували на Андріївських вечорницях.

   

Етнографічну реконструкцію вечорниць відтворили студенти історичного факультету ОНУ ім. І. Мечникова. Дівчата ворожили на судженого, співали, хлопці робили їм дрібні пакості, разом танцювали ,загадували загадки. Звичайно ж не обійшлось  без Калити – цієї веселої гри! Корж принесли з собою, через середину просунули червону стрічку, прив’язали до палиці, високо підняли і «Пан Калитинський» запросив «Пана Коцюбинського» відкусити шматочок від калити.                 

Ось на такій емоційній ноті закінчився «День ОБЮ». Учасники дякували і з гарним настроєм залишили бібліотеку, щоб продовжити навчання.