Толерантність – запорука людяності

16 листопада весь світ відзначає Міжнаро́дний день толера́нтності. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
„Людство бачиться деревом: у кожної гілки своя пташка, у кожної пташки своя мова, а разом – древо. А спільно – хор” – писав Дмитро Чередниченко.
Сьогодні ми раді презентувати читачам нове надходження на полиці нашої бібліотеки, присвячене ромам. Проєкт «АМАРО-ТРАЙО» – нариси про побут та традиції ромів Одещини» реалізовано Громадською Організацією «Бахтале-Тавричанє» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»в рамках Ромської програми малих грантів для молодих ромських активістів «Підтримка громадських і правозахисних ініціатив ромської молоді». Презентоване видання є результатом роботи етнографічної експедиції ромських активістів, студентів та науковців. Щиро дякуємо Nataliia Petrova!


Також у читальному залі експонується виставка-діалог «Толерантність – запорука людяності». 

Чекаємо на вас!