Презентація науково-популярного видання «Розповіді про тварин та їх назви» (анонс)

Під час XXIІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 21 травня 2021 року відбудеться презентація науково-популярного видання «Розповіді про тварин та їх назви» (Булаховський К. Розповіді про тварин та їх назви / Кирило Булаховський, Максим Гаврилюк. – Львів: Література та мистецтво, 2020. – 272 с. – ілюстр.), за участю автора Кирила Булаховського.
До уваги широкого загалу читачів презентуватиметься спільний доробок одеського вченого-лінгвіста, кандидата філологічних наук Кирила Булаховського та черкаського зоолога, кандидата біологічних наук Максима Гаврилюка, які після трьох років наполегливої, кропіткої праці вперше за історію незалежної України видали книгу про тварин та походження їх назв.
Унікальність цього видання полягає в подачі цікавих фактів про значення тварин у природі, їх зв’язок з українською культурою та наукою. Водночас наводяться різноманітні відомості з лінгвістики, історії, фольклору та художньої літератури. Ілюстрації цього доробку – окрема цікава тема. У кожному розділі використано старовинні зображення тварин XVI – початку XX ст. Це – роботи відомих натуралістів і живописців Ернста Геккеля, Маркуса Блоха, Йозефа Сміта, Джона Ґульда та інших, які вміло змогла відобразити на сторінках видання відома львівська дизайнера Вікторія Дзиндра.
Ця ґрунтовна праця двох висококласних фахівців, безперечно, зможе зацікавити, як юного, так і дорослого читача стилістичною подачею матеріалу, чудовим дизайном книги та високою якістю поліграфії.
Хоча книга і адресована читачам шкільного віку, проте й дорослі зможуть знайти чимало дивовижних фактів про екзотичних тварин та тих, що оточують нас у повсякденному житті.