Семінар шкільних бібліотекарів «Бібліотека в епоху цифрових технологій».

10.06 2021 року колеги-освітяни Одеської академії непереривної освіти (ОАНО) запросили нас взяти участь у семінарі на онлайн-платформі для шкільних бібліотекарів області на тему: «Бібліотека в епоху цифрових технологій».
У навчанні були задіяні провідні фахівці Державної науково-педагогічної бібліотеки ім. В.О.Сухомлинського, організатори – відділ інформаційно-ресурсного забезпечення, бібліотека ОАНО.
Виступ-презентація «Інтеграція у віртуальний простір, або Як стати ІT-бібліотекарем» Тетяни Величко, фахівця читального залу ОЮБ, познайомив з можливостями інтернет-платфор для створення різноманітного контенту бібліотечних продуктів: онлайн заходів та виставок, відеопрезентацій, вікторин, квестів, рекламних роликів. Мова йшла про такі сервіси, як Canva, Genially, Piktochart, Easelly.

Впровадження ІКТ в діяльність бібліотек дозволяє бібліотекарю створювати власні інформаційні продукти, які допомагають читачам орієнтуватися в інформаційно-освітньому просторі.
Наша презентація також акцентувала увагу на базових складових віртуального середовища та представництва бібліотеки Вебсайті бібліотеки, блогах, сторінках та групах в соціальних мережах (Facebook, Instagram, Telegram, YouTubeта ін.).

Інтеграція у віртуальний простір, або Як стати IT - бібліотекарем _compressed

Завантажити презентацію (Формат: PDF (посилання активні), розмір: 79,7 МБ)