«Бібліотека – майданчик інноваційних ідей»

Віртуальний методичний ярмарок інноваційних ідей публічних бібліотек Одеської області відбувся 8 жовтня 2021 року на платформі ZOOM.

Мета віртуального методичного ярмарку інноваційних ідей – посилення співпраці бібліотек та місцевих органів влади, підвищення іміджу публічних бібліотек серед мешканців громади, поширення сучасних, ефективних форм організації бібліотечного обслуговування, представлення досвіду надання нових бібліотечних послуг жителям громади, вдосконалення професійної майстерності бібліотечних працівників.
На нашому першому ярмарку бібліотекарі знайомилися з інноваційним досвідом бібліотек області, з творчими та креативними працівниками. Долучилися більше 70 учасників!
Методичний ярмарок – це форма «продажу» – «купівлі» інноваційних ідей, проєктів, думок. На ярмарку були представлені публічні бібліотеки територіальних громад: Арцизької, Балтської, Білгород-Дністровської, Ізмаїльської, Любашівської, Куяльницької, Подільської, Чорноморської. Вони пропонували свої інноваційні ідеї та проєкти: поетична табуретка, мобільна бібліотека, «Бібліоняня», «Що читають відомі та успішні люди Балтщини», «Кольорові експерименти в бібліотеці», «Цікава книга», «Літературний проєкт «12»», «Бібліотечний батл», дефіле книжкової моди за участі моделей Любашівки, краєзнавчі інтерактивні ігри, «Книжечка на вихідні» та багато інших. ОЮБ також представила один із проєктів – відеопроєкт «Книга. Фільм. Читач».
У чаті кожен учасник повідомляв про свій вибір. Слід зазначити, що «купили» всі ідеї. Але їдеєю – фавориткою стала розробка Ізмаїльської міської бібліотеки-філії №2 для дітей. А саме – інтерактивна гра : «Краєзнавча фотомозаїка «В об’єктиві Ізмаїл»». Також активно «купували» проєкт Балтської ПБ «Що читають відомі та успішні люди Балтщини», Куяльницької ЦБС – «Літературний проєкт «12»»,Чорноморської міської ЦБС для дорослих – «Люди і книга» та Чорноморської міської ЦБС для дітей– «Бібліоняня», Ізмаїльської міської бібліотеки-філії для юнацтва – «Кольорові експерименти в бібліотеці».
Гостями нашої ярмарки були креативні працівники Волинської ОБЮ, які презентували свої інноваційні надбання. Їхні проєкти «Гейміфікація: вчимось граючи», «Помічник патрульного», «ЕкоФабрика» можна переглянути за посиланнями:
Сайт: vollibr.org.ua
Сторінка у фейсбуці: https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library

На їх «ЕкоФабрику» також знайшлися покупці!

На завершення заходу – відеоролик – привітання з Всеукраїнським днем бібліотек від Чорноморської міської бібліотеки ім. І. Рядченка, який додав учасникам святкового та гумористичного настрою:

Дякуємо всім, хто долучився. Дякуємо «продавцям» за яскраві ідеї і якісні відео.

Ярмарок інноваційних бібліотечних ідей продемонстрував, що бібліотеки змінюються і дав поштовх до творчих злетів.

Інформація та фото розміщені на facebook в групі «Сучасні бібліотеки Одеської області».

Посилання на найцікавіші проєкти: