Міжнародний день анімації. (#мистецький_лікбез)

А все це почалося з мультиків … Анімація вперше була представлена глядачеві 28 жовтня 1892 року. Тоді паризький художник Еміль Рейно запропонував людям відвідати свій «оптичний театр». З тих давніх пір анімація зазнала безліч революційних змін, а майбутнє обіцяє ще і ще. Однак багато людей вважають справжнім мистецтвом не тривимірну анімацію, а саме стару і трудомістку, в яку творці вкладають всю душу. Ми приєднуємося до привітань, які лунають в цей прекрасний день на адресу всіх аніматорів! Вітаємо і всіх шанувальників цього казкового мистецтва!
Друзі, а ще радимо книги по анімації та переглянути підбірку найкращих українських мультфільмів, які раніше створювали українські кіностудії:
1. Жив-був пес (1982).
Мультиплікаційний фільм режисера Едуарда Назарова, створений за мотивами української народної казки «Сірко». Мультфільм посів перше місце на V міжнародному кінофестивалі казкових фільмів у Данії в 1983 році.
2. Козаки (1967-2008)
– серія мультиплікаційних фільмів режисера Володимира Дахна. Це історія про трьох запорозьких козаків: Бурмила, Коротуна та Силача (за сценарієм мають імена Грай, Око і Тур). У всіх серіях присутнє аранжування українських народних пісень. За мотивами мультсеріалу розроблена серія відеоігор для дітей.
3. Пригоди капітана Врунгеля (1979)
– мультсеріал режисера Давида Черкаського, створений за сюжетом однойменної повісті Андрія Некрасова. Це історія про капітана, який бере участь у міжнародній вітрильній регаті.
4. Лікар Айболить (1984-1985)
мультфільм режисера Давида Черкаського про лікаря, який може вилікувати будь-яку тваринку та комашку.
5. Як Петрик П’яточкин слоників рахував (1984)
– весела історія про непосидючого рудоволосого хлопчика, який уві сні потрапляє до Африки і стає вихователем слоненят.
Приємного вам перегляду!