Абрикоси зацвітають уночі

Сьогодні відбулась зустріч з Олею Русіною, чия книга «Абрикоси зацвітають уночі» вийшла друком нещодавно.

Книга про хлопчика Устима, що разом з родиною проживає  у містечку неподалік від окупованого Донецька та лінії фронту. Він вчиться жити у новій реальності: з замінованими полями поряд з домом, рідними, що полишили свій дім, та вибухами, що час від часу змушують усіх ховатись до підвалів. Але поряд з ним його батьки та  вірні друзі – собака Жменька та безпілотник Ел, що літає над українським Донбасом, знайомиться з військовими та має велику мрію.

У цій книжці багато такого, що може здатися казкою, але вона про справжніх людей і безпілотників, які досі літають й охороняють українські землі, а ще — мріють. Тому, коли закінчиться війна…

Зустріч була чудовою нагодою для дітлахів провести час із користю та задоволенням, поспілкуватися у колі однолітків та відволіктися від реалій життя під час війни.

Оля Русіна – письменниця, журналістка, перекладачка. Народилася та живе в Києві. Авторка книг для дітей «Сестричка», «Сімейка Майї», «34 сонячні дні і один похмурий». Закінчила бакалаврат з полоністики в КНУ ім. Т. Шевченка та бакалаврат з журналістики в Ягеллонському університеті в Кракові. Першу повість «Сестричка» написала у 15 років. Книга була номінована на премію «Книгу року ВВС-2012» та отримала нагороду «Дитячий вибір» на Міжнародному літературному фестивалі у Львові. Працює редакторкою та кореспонденткою для українського тижневика у Варшаві «Наше Слово», журналісткою на «Громадському радіо», перекладає з польської мови.