Таємничий світ Жуля Верна

8 лютого виповнилося 190 років від дня народження Жюля Верна – французького письменника, автора пригодницьких і науково-фантастичних романів: «П’ять тижнів на повітряній кулі», «Подорож до центру Землі», «Таємничий острів», «Діти капітана Гранта», «Двадцять тисяч льє під водою», «Навколо світу за 80 днів», «П’ятнадцятирічний капітан». Разом з Гербертом Уеллсом вважається засновником жанру наукової фантастики. Жюль Верн вирішив зробити для географії те, що Дюма зробив для історії. Усього він написав 63 романи, а також близько 20 повістей і оповідань, понад 30 п’єс, кілька документальних та наукових праць.

Фантазія Верна, що зросла на науковому ґрунті, вселяла віру в безмежні можливості розуму, здатного проникнути в заховані таємниці природи і підкорити її стихійні сили. У багатьох романах письменник передбачив винаходи й відкриття, зроблені значно пізніше. Верн був також автором праць з географії та історії географічних досліджень. Жюль Верн завжди цікавився новинками науки й техніки. Його творчість пройнята вірою в користь прогресу, у силу людського розуму. Його персонажі створюють дивовижні машини, здійснюють безліч відкриттів, які згодом стали реальністю. Письменник передбачив появу винаходів із різних наукових галузей, у тому числі — підводні човни, акваланги, телебачення, космічні польоти тощо.

Під час літературного ярмарку, що відбувся цього дня в бібліотеці, наші гості, учні ЗОШ № 78, мали нагоду познайомитись з творчістю видатного француза, переглянути фрагменти документального фільму про Жюля Верна та екранізацій його романів, а також повправлятися в конкурсах за мотивами творів автора.