ХVIІ Всеукраїнська школа керівника

18-19 жовтня проходила ХVIІ Всеукраїнська школа керівника «Керівник бібліотеки у реаліях війни: адаптація, відповідальність, визначення пріоритетів».
Співорганізаторами виступили Державна бібліотека України для юнацтва та Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. Є. Маланюка.
Вступне слово при відкритті взяли :
Георгій Анатолійович САПРИКІН, кандидат педагогічних наук, доцент, директор Державної бібліотеки України для юнацтва,Уляна Василівна СОКОЛЕНКО, директорка Департаменту культури та туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації, Катерина Вікторівна ОРЛЮК, начальниця відділу соціокультурного розвитку регіонів Управління соціокультурного розвитку Міністерства культури та інформаційної політики.
Роботу школи модерувала заступниця директора Державної бібліотеки України для юнацтва Тетяна Сопова.
В програмі зустрічі були підняті актуальні теми сьогодення:
««ВільноХаб»: мріяти та діяти всупереч війні», «ВільноХаб_працевлаштування», або Як допомогти молоді з пошуком роботи в сучасному суспільстві», «Бібліотека як центр соціальної відповідальності: співпраця із соціально відповідальним бізнесом», «Проєкти краєзнавчої тематики в контексті діяльності бібліотеки та представлення їх у web-середовищі», «Волонтерство як донор бібліотечної справи», «Законодавчі новації – 2023 у роботі публічних бібліотек», «Молодіжна політика: стан та перспективи розвитку, роль бібліотек у роботі з молоддю», «Співпрацювати, щоб розвиватися: із досвіду партнерської діяльності Волинської обласної бібліотеки для юнацтва і т.п.
Керівники та ведучі фахівці обласних бібліотек України ділились креативним досвідом в сучасних реаліях війни, переформатуванні бібліотечних акцентів в нашій роботі.
Програму дивіться на сайті Державної бібліотеки України для юнацтва: http://4uth.gov.ua/