Діти Одещини про рідний край.

Національна бібліотека України для дітей, Національна дитяча бібліотека ім. Іона Крянге (Кишинеу, Республіка Молдова), Національна секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги UA_IBBY, Національна секція IBBY в Республіці Молдова у 2023 році запросили українських дітей та підлітків до участі у пізнавально-краєзнавчому онлайн-екскурсі «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом» до Року української культури в Республіці Молдова. Одеська обласна бібліотека для дітей ім. В. Катаєва стала основним співорганізатором заходу в Одеській області.
Метою заходу була підтримка культурних зав’язків між українським та молдовським народами, знайомство молдовських дітей з культурою, історією, пам’ятками архітектури та культурними об’єктами України; активізація пізнавальної діяльності.
Умови екскурсу можна переглянути за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10554.
Обласна бібліотека для юнацтва закликала публічні бібліотеки Одещини долучитися до акції і запросити дітей та підлітків до участі. Наша область в переліку тих, хто надіслав найбільшу кількість робіт – 30. Надіслані роботи допоможуть більше дізнатися про українську історичну та культурну спадщину нашого регіону не тільки дітям Молдови, а і нашим українським дітям.
Роботи всіх учасників розміщені за посиланням: https://bit.ly/4cLb1Pp

За результатами глядацьких уподобайок були визначені 25 лауреатів пізнавально-краєзнавчого екскурсу «Діти єднають країни. Пізнаємо Україну разом». Серед них 8 найактивніших популяризаторів Одещини:
1.Теслюк Юлiя, Одеська обл. (м.Одеса)
2. Матяр Iлля, Одеська обл. (с. Доброслав)
3. Верещака Андрiй, Одеська обл. (Арцизька ТГ)
4. Бучинська Алiса, Одеська обл. (м. Подiльськ)
5. Карпенко Дарiя, Одеська обл. (Куяльницька ТГ)
6. Теменюк Кирило, Одеська обл. (Куяльницька ТГ)
7. Дегтяренко Артем, Одеська обл. (Куяльницька ТГ)
8. Назарчук Анастасія, Одеська обл. (Куяльницька ТГ)

Пропонуємо вам здійснити подорож рідним краєм разом з учасниками пізнавально-краєзнавчого онлайн-екскурсу «Діти єднають країни!”. Пізнаємо Україну разом»!
(Тексти подані в оригіналі)

Дiти Одещини про рiдний край

ЗАВАНТАЖИТИ (формат pdf)