Третя онлайн-зустріч із циклу «Презентуємо сільську бібліотеку»

12 квітня 2024 року Обласна бібліотека для юнацтва провела вже третю онлайн-зустріч із циклу «Презентуємо сільську бібліотеку». Мета зустрічей показати як працюють сільські, селищні бібліотеки.

  «Бібліотечне портфоліо Бородинської селищної бібліотеки ТГ» (Болградський р-н). Бібліотечне портфоліо підготувала Євгенія Хіміч, спеціаліст 1-ї категорії з бібліотечної роботи Відділу культури, туризму, молоді та спорту.

  Вона поділилась своїми напрацюваннями, досвідом, проблемами. Зокрема пані Євгенія повідомила, що в громаді працює 15 сільських та 1 селищна публічні бібліотеки. Кількість населення громади -15838 осіб. Кількість обслугованих читачів за 2023 рік склала 9 978 осіб. Далі звернула увагу на основні напрямки роботи  в перший рік війни і навела приклади. Це: готування їжі, випічки, плетіння маскувальних сіток, виготовлення свічок, збір теплих речей та в’язання носків, рукавичок, організація благодійних ярмарок і збір коштів. Діти брали участь у майстер-класах з виготовлення патріотичних оберегів, писали листівки для воїнів ЗСУ. Така робота ведеться і зараз.

  Бібліотеки психологічно підтримують членів громади: пропонують книги та проводять різноманітні заходи під девізом «Нація, що читає непереможна». Започаткували таку форму обслуговування, як «велобібліотека».

Бібліотекарі громади творчі, креативні. Вони приваблюють читачів яскравими формами роботи, до яких активно залучають їх. Запропоновані до перегляду учасників онлайн- зустрічі презентації це підтверджують.

Дякуємо пані Євгенії та всім учасникам. Зустрінемося восени.