До 100-річчя Сергія Параджанова: корисні матеріали та ресурси

Шановні колеги, в 2024 році День українського кіно відзначатимемо 14 вересня.

Українські художники впродовж минулого століття створили власну яскраву кіношколу, яка гідно збагатила світове кіно. У пам’яті назавжди залишаться імена Олександра Довженка і Івана Кавалерідзе, Марка Донського, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Леоніда Осики, Івана Миколайчука і багатьох їх талановитих творчих послідовників. Протягом останніх років в український кінематограф прийшло нове покоління кіномитців – Наріман Алієв, Ахтем Сеітаблаєв, Наталка Ворожбит, Сергій Возниця, Роман Слабошпицький, Олесь Санін та інші.

2024 рік проголошений ЮНЕСКО роком Сергія Параджанова – одного із найвидатніших кінорежисерів ХХ століття. В цьому році відзначається 100-річчя від дня народження режисера.

       Його легендарний фільм «Тіні забутих предків» і понині залишається номером один у списку 100 найкращих стрічок в історії українського кіно.

Одеська обласна бібліотека для юнацтва організувала низку заходів для молоді, присвячених видатному кінорежисеру. Для цих подій було підготовлено плакати, листівки та спеціальний список літератури, який висвітлює його творчість. Ви можете переглянути та завантажити ці матеріали за посиланнями вказаними нижче:

ЗАВАНТАЖИТИ

ЗАВАНТАЖИТИ

ЗАВАНТАЖИТИ