Всеукраїнська акція “Національна єдність”

12 квітня в Одеській обласній бібліотеці для юнацтва ім. В.В.Маяковського та Києвській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся другий етап Всеукраїнської акції «Національна єдність», мета якої – нагадати, як важливо, щоб ми, українці, залишалися єдиними в усі часи. Ініціатор акції – львів’янин, громадський діяч, експерт від громадської ради “Батьківська громада, студентське самоврядування, шкільний парламент” пан Олег Чупило.

Перша зустріч в цікавому форматі скайп-моста відбулася  між Харківською обласною бібліотекою для юнацтва та Львівською обласною бібліотекою для юнацтва (схід-захід), естафету підхопили Київ і Одеса (північ-південь).

Під час заходу в обох містах паралельно відбувався розпис двох половинок символічної “писанки єдності”. У Києві до заходу долучилися активні користувачі Київської обласної бібліотеки для юнацтва та учні Спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №92 імені Івана Франка міста Києва. В Одесі  до акції долучилась творча сім’я Брикайло (Сергій, Марина та Дмитро) та учні Одеської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №92. Під час скайп-зустрічі одесити та києвляни дізналися про традиції великодніх свят українців, послухали церковні та українські народні пісні у виконанні півчих Свято-Іверського чоловічого монастиря, розповіли один одному про свої школи. Разкола Катя, Ніколаєва Настя, Балтян Яна, Щукіна Даша, Гросу Аліна, Федоровська Настя при розпису писанки відобразили символи України та Одеси.