«Читай українське! Читай українською!»

Обласну літературну естафету завершено!

«Час говорити про хороші книжки та
заповнювати інформаційний простір літературою!»

   Протягом 2018 року Одеська обласна бібліотека для юнацтва проводила обласну літературну естафету «Читай українське! Читай українською!» у соціальній мережі Facebook.

   Акція була покликана популяризувати українську мову та сучасну і класичну українську літературу, а також залучити до її читання підлітків та молодь.

   Стати учасником акції ми пропонували кожній бібліотеці в області. І це – надзвичайно просто… Треба було провести цікавий масовий захід: презентацію книги, інтерв’ю з читачем, письменником, vip гостем; зробити фото чи відео, яке популяризує книгу, написати коментар про це дійство та враження від книг. Далі було потрібно опублікувати цей пост із хештегом #читайукраїнськечитайукраїнською на Facebook та передати естафету іншій бібліотеці. Інформацію про цікаві заходи майже всі бібліотеки розміщували, перш за все, на сторінці ОЮБ під подією у Facebook: https://www.facebook.com/events/1376774555760181/ ,а також на своїх сайтах та у блогах.

   Ми вдячні всім, хто прийняв участь у нашій акції. Ваші заходи були різноманітні: від інтерв’ю з читачем про улюблені українські книги та презентацій літературних творів до креативних виставок сучасних українських авторів, книжкових ярмарків, фестивалів, свят, театрів книги і подібних промоакцій.

   Дізнатися про заходи бібліотек-учасниць цієї літературної естафети ви зможете з оглядової довідки на сайті ОЮБ у розділі «Фахівцям. Методичні матеріали»: https://mayakovka.od.ua/?page_id=2138