Творча зустріч з поетесою Іриною Томою «Жодного дня без рядка»

Поезія – велика сила, яка служить для людей способом вираження почуттів, захоплень і переживань. У 1999 році на 30-й сесії ЮНЕСКО підписала резолюцію, згідно з якою День поезії знайшов статус Всесвітнього свята, і відзначається він 21 березня. Головною метою проведення Дня поезії стало бажання долучити людей до творчості, відродити віршовану культуру, розвинути творчу діяльність не тільки серед населення, але й в культурних видавництвах і ЗМІ.

Напередодні цього святкового дня в нашій бібліотеці відбулась творча зустріч з поетесою Іриною Томою.

Під час зустрічі-автографа «Жодного дня без рядка» учні ОЗОШ № 72 мали можлівість познайомитися з лірикою та малюнками поетеси, члена Національної спілки письменників України Ірини Томи, поговорити про творчість та натхнення, про любов до рідної землі та проблеми, що хвилюють і знаходять відгук в душі кожної людини. А фонд нашої бібліотеки поповнився декількома новинками. Тепер збірка «Червоні грона» чекає на свого читача, і ми чекаємо на вас в нашій бібліотеці!

Тома  Ірина  Вікторівна  народилася  21  травня  1983  року  в  селі  Долинівка  Білгород-Дністровського  району  Одеської  області. З дитинства  захоплювалася  читанням  книг, малюванням, фотографуванням. Перші  вірші  почала  писати  в  8-9 років.  Друкувалася  в  газетах  «Чорноморські  новини», «Сільські  вісті», «Слово  Придністров’я», альманахах  «Буджацький  літератор», «Літературна  Одеса». Призер  конкурсу  «Талановита  молодь  Одещини  2011», переможець  літературного  конкурсу  «Бессарабська  ліра». З  2015  року  член  Національної  спілки  письменників  України. Автор  збірок  «Мінливий  світ», «Воскресайте, люди», «Червоні  грона».

Зустрічайте   весну!

Вже тепер не до сну – зустрічаймо весну,
Що всміхнулася всім і усюди.
Її з радістю все так чекало одну,
Тож радійте і ви, добрі люди!

Вже дзвінкі голоси розлились звідусіль,
Сповіщаючи добру новину.
І у серці чийомусь любов, наче хміль,
Так і плине уже, так і плине.

Промінь сонця заграв – він весну упізнав
І дерева ще сонні лоскоче,
Бо вже час той прийшов! Уже час той настав
Коли серце співає охоче!

І та пісня ясна і така голосна,
Бо із нею лунає все в згоді,
Бо співає вона – стоголоса весна
І у серці у нас, і в природі!
                                                                                                   Тома  Ірина