Ось і завершився Тиждень юнацької книги в Маяковці!

Квітень в Одеській обласній бібліотеці кожного року розквітає книжковим різнобарв’ям. Це свято – Тиждень дитячої та юнацької книги. Цьогоріч ми запросили наших читачів в «Instabook в Маяковці» під гаслом «Читай! Фантазуй! Твори!». Розпочався він з презентації книжкових експозицій та виставок: «Що читає молодь світу», «Микола Гоголь: шляхи творчої долі», «Ключі від здоров’я», «Най-, най- книга нашого відділу».
У вівторок наших гостей, учнів ОЗОШ № 78, чекав загадковий «Гоголь-квест», у якому молодь мала пригадати твори ювіляра, підібравши атрибутику до книжок – «Тарас Бульба», «Сорочинський ярмарок», «Вій», «Ніч напередодні Різдва», «Ніс»; зібрати крилаті вислови Миколи Васильовича; переглянути фрагменти екранізацій творів класика; за допомогою QR-кодів розгадати загадки біографії письменника, і нарешті знайти в таємній кімнаті скарби Пацюка. Крім цього, всі бажаючі змогли зробити фото на пам’ять у фотозонах «Instabook» та «Книга дарує крила».
Продовжився Тиждень театрально – літературною годиною “Театр відкриває завісу”, під час якої читачі мали можливість поспілкуватися з прекрасними представницями Одеського академічного українського музично-драматичного театру імені В. Василька – керівницею літературно-драматичної частини театру Л.І.Федченко та акторкою Т.Паршаковою -Саковською. Цікаві оповідки про життя театру, відеоряд з вистав, майстерне читання власних (і не тільки) віршів у виконанні Т.Паршакової-Саковської занурили всіх присутніх в атмосферу театрального світу.
Зустріч-автограф «Із слова починається людина» відбулася в четвер, 4 квітня. Учні 6 класу ОЗОШ № 78 зустрілися з одеським письменником, головою Одеської обласної спілки письменників С. В. Дмитрієвим. Сергій Вікторович познайомив учнів із своєю творчістю, розповів про роботу спілки письменників та її місію, зокрема про допомогу молодим авторам у творчих пошуках. А діти, які мають творчі здібності та бажання писати, були запрошені до «Школи молодого письменника», яка створена при Одеському національному університеті ім. І.І.Мечникова.
Завершився Тиждень переглядом екранізацій кращих творів ювіляра М.В.Гоголя – «МультиГоголь», яка була запропонована нашим читачам відділом інформаційних технологій і електронних ресурсів.

Програма Тижня юнацької книги Instabook в «Маяковці»