Фестиваль української книги для молоді «Читай, юність!» (програма заходів)

 

В програмі фестивалю української книги для молоді «Читай, юність!» виставки найпопулярніших видань та книжкових новинок з фондів бібліотеки, презентація фільму, цікаві зустрічі з молодою одеською письменницею та видатним одеським істориком .

ПРОГРАМА

ФЕСТИВАЛЮ УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ ДЛЯ МОЛОДІ

«ЧИТАЙ, ЮНІСТЬ!»

28 травня о 10:00 “Лицар української революції” – лекція від к.і.н., доцента кафедри історії України ОНУ ім. І.І. Мечникова Володимира Полторака.

Симон Петлюра – історична постать, про яку написано багато статей, дослідниками видано чимало книг. Суперечки навколо нього не вщухають протягом багатьох десятиліть, привертають до себе увагу сучасників та істориків, спонукають до піднесення імені з одного боку та паплюження з іншого. Проте, однозначно, ця людина надзвичайно цікава як реальна особистість, між якою і міфом про яку є суттєва різниця. Таємниці життя Симона Васильовича Петлюри – голови Директорії УНР, Головного Отамана війська УНР, талановитого журналіста, публіциста, редактора, літературного критика – запрошуємо дізнатися на лекції. Крім того, на вас чекає презентація настільної гри «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921», розробленої Українським інститутом національної пам’яті.

29 травня о 11:00 – презентація фільму «Володимир Рутківський – творець іншої реальності».

Фільм присвяченого творчій діяльності видатного письменника, поета, публіциста, а віднедавна ще й сценариста, нашого земляка Володимира Григоровича Рутківського. Твори, якими захоплюються не одне покоління дітей, та із задоволенням читаємо і ми, дорослі, будуть представлені на виставці «Вірний джура української літератури». Обіцяємо, буде цікаво і весело!

30 травня о 12:00  “Все ще буде, все…” творча зустріч з молодою одеською письменницею Ганною Костенко.

Ганна – лауреат конкурсу видавництва «Смолоскип» у 2010 році (III премія, секція «Проза»), а також міжнародної молодіжної літературної україно-німецької премії ім. О. Гончара у 2007 (за цикл оповідань «Медуза у хмарах»). Переможець літературного конкурсу «Витоки» Національного університету «Острозька Академія» у номінації проза ( 2011 р.) Була учасницею Всеукраїнської наради молодих літераторів у Коктебелі (2005 р.), за результатами якої прийнята до Національної спілки письменників України. Переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов – 2005».
Публікації: Збірки оповідань «Все ще буде, все…», «Медуза у хмарах», романи «Те, що позбавляє сну», «Цурки-гілки», публікації в журналах «Літературна Одеса», «Буковинський журнал», альманахах «Київська Русь», «Дерибасовская – Ришельевская».

Ви досі вважаєте, що бібліотека – це нудно?
Тоді відвідайте «Маяковку» і переконайтеся в зворотньому!