Чарівний світ професій

Кожен старшокласник віч-на-віч стикається із проблемою вибору професії. Декого батьки спонукають обрати найбільш популярний варіант, який начебто не потребує надмірних зусиль і “гарантує” поважний заробіток в майбутньому. Втім, не секрет, що відбувається внаслідок “перевиробництва” спеціалістів у певній галузі.

20 вересня у читальному залі нашої бібліотеки учні-десятикласники зустрілися з трьома молодими фахівцями, які презентували їм свої професії. Запрошені були спеціалістами у дуже різних сферах.

Денис Гриньов – фахівець з IT, QA Engineer (тестувальник). Він розповів про те, що необхідно, щоб стати затребуваним спеціалістом у “професії майбутнього”. Як виявилось, головним, за його власним досвідом, є вміння вчитися постійно, протягом всього життя, і знати англійську мову на рівні рідної.

Анна Димченко – студентка випускного курсу ОНМедУ, акушер-гінеколог, привернула увагу школярів до деяких міфів і забобон з приводу лікарської професії, розказала про суворі вимоги до фахівця у даній галузі.

Овнан Манукян – відомий одеський скульптор і різьбяр, автор пам`ятників і барельєфів, що прикрашають наше місто, розповів про переваги творчої професії, яку він обрав всупереч волі батьків і досяг успіху в улюбленій справі.

Приємно було бачити, що після заходу до кожного з гостей підійшло по декілька школярів, які захотіли дізнатися більше про їхні професії. З огляду на те, що технології невпинно змінюють сучасний світ, люди турбуються щодо власного здоров`я і бажають надавати своєму середовищу естетичного виміру, презентовані