День українського козацтва

14 жовтня в нашій країні щорічно відзначається День українського козацтва (згідно Указу Президента України від 7 серпня 1999р.). Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам’яті українського народу. Саме козацтво було тією силою, яка активно впливала на історію України XVII – XVIII ст.

Напередодні   свята у бібліотеці пройшла історична година «Феномен українського козацтва» та  патріотична гра-вікторина  «Козацтво: подорож до витоків». Учасниками заходу стали учнi  загальноосвітніх  шкіл  №63 та № 78.

На початку зустрічі учні прослухали історію українського козацтва, пригадали гетьманів України та головні козацькі заповіді. Школярi дізналися про те, хто такі запорожці, про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї. Присутні здійснили історичну подорож у часі під час мультимедійної презентації  «Мужність і відвага крізь віки».

В другій, розважальній частині заходу учасники свята доводили, що вони є сильними і розумними нащадками і продовжувачами козацького роду, достойними слави своїх предків. Пройшли крізь  випробування та згадали всі українські традиції цього Свята. Та найкращою традицією є вшанування воїнів і всіх, хто став на захист рідної землі.