Не мовчи! Зупини!

25 листопада світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Це найпоширеніше порушення прав людини в світі. Жорстоке поводження забирає більше життів і набагато частіше перетворює жінок у інвалідів, ніж онкологія, малярія, дорожньо-транспортні пригоди та військові дії разом узяті.
Окремою великою темою є і насильство в сім’ї, від якого страждає чимала кількість жінок. Так, наприклад, в Україні, за даними дослідження, кожна друга жінка в Україні потерпає від насильства в сім’ї, 30% з них стали жертвами у віці до 18 років.
Саме про цю проблему поспілкувалися зі студентками Одеського професійного ліцею технологій та дизайну представниці Асоціації жінок України “ДІЯ”: продюсер, поет, композитор, телерадіоведуча Олена Палашек та екс-начальник відділу культури Болградської райдержадміністрації Ольга Іванова. Історії зі власного життя, обговорення проблемних ситуацій, поради щодо вибудовування стосунків з оточуючими – все це викликало неабияку закіцавленність.

По завершенню зустрічі наша гостя декламувала власні вірші.

Крім того, і бібліотека, і ліцей отримали чудовий подарунок – книжки Олени Палашек «Бабочки на счастье» і «Танец с тенью».

Щиро дякуємо за спілкування і подарунки!