Місце професійної зустрічі – ОЮБ.

19 лютого обласна юнацька бібліотека, як методичний центр, приймала у себе шкільних бібліотекарів Одеської області в рамках курсів Одеської академії неперервної освіті Одеської обласної ради. Тема занять визначилася відразу: «Інноваційні підходи до бібліотечної роботи з юнацтвом: інтерактивні заходи та використання можливостей Інтернет».
Наші фахівці з радістю поділились накопиченим досвідом.
Інтерактивні можливості юнацької бібліотеки, креативні акції та заходи з практики роботи ОЮБ презентувала заступник директора ОЮБ – Маленко Л.А. Також нею була представлена робота з правового виховання молоді і надані цінні поради щодо Інтернет ресурсів з професійних питань.
Чоловська О.А., директорка ОЮБ ім. В. В. Маяковського, розповіла про характеристики нових поколінь та нові підходи бібліотечної роботи з ними. Було представлено наш Інтернет-проєкт «Що читають відомі та успішні люди Одеси», який став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Успішні бібліотечні програми для молоді» і який добре відомий нашим друзям у фейсбук та ютуб.
Нашим слухачам дуже сподобались креативні ідеї щодо популяризація бібліотеки та книги в Інтернеті. А саме: електронна рекомендаційна бібліографія від Олійник Л.М., головного бібліографа ІБО – міні проєкти «Бібліограф рекомендує» та «Читай з нами, читай більше нас!», що набувають популярності серед читачів, та авторський проєкт «Одеса літературна»  від Сухаревої Л.Г., бібліографа 1 категорії, що вже сім років підкорює поціновувачів літератури рідного міста.
Для нас ціно те, що заняття пройшли у діалоговому форматі і що ми спонукали наших колег до нових професійних ідей.

(К.І. Благодар – головний методист ОЮБ ім. В.В. Маяковського)