Дихай вільно

31 травня Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Цей день був проголошений у 1987 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я з метою привернення уваги до розповсюдження у світі тютюнокуріння і його негативного впливу на здоров’я і тривалість життя людей.
У березні 2006 року Верховна Рада України ратифікувала Рамкову конвенцію ВООЗ з боротьби проти тютюну. Конвенція зобов’язує учасників вживати конкретних заходів, спрямованих на подолання тютюнової пандемії.
У тютюновому диму нараховується понад 4 тис. хімічних речовин, з яких принаймні 250 відомі як небезпечні, а понад 50 як канцерогени. Безпечного рівня впливу вторинного тютюнового диму не існує. Щороку 31 травня ВООЗ і партнери відзначають Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням, привертаючи увагу до ризиків для здоров’я, пов’язаних із тютюном, закликаючи проводити ефективну політику для зменшення масштабів споживання тютюну.
Більш детально про вплив на організм, наслідки та ризики тютюнопаління у розмові з Антоніною Саніною, лікарем-педіатром КНП “ДМП6 ” ОМР.