Партнерство у підвищенні професійної компетенції

ОБЮ ім. В. В. Маяковського плідно співпрацює з Одеським обласним інститутом удосконалення вчителів у напрямку підвищення професійної компетенції  шкільних бібліотекарів. Бібліотекарі запрошуються на семінари, круглі столи, майстер-класи та інші методичні  заходи ОБЮ. А провідні фахівці ОБЮ виступають з консультаціями, презентаціями, оглядами на заходах, які організує відділ навчально-методичного забезпечення та педагогічних видань. На заходах піднімаються важливі в роботі з підлітками питання:  національно-патріотичне виховання, залучення до читання та популяризація книги, виховання культури читання,інформаційна грамотність і медіоосвіта, безпека в Інтернеті тощо.

24 листопада ц.р. в приміщенні ОБЮ відбулася чергова зустріч зі шкільними бібліотекарями  області та міста з теми: «Форми та методи роботи з підлітками: традиції та новації».

Завідувачка науково-методичним відділом Т.М.Петелько розповіла про виставкову діяльність сучасної бібліотеки. Звернула увагу на електронні виставки і запропонувала методичні матеріали ОБЮ по їх створенню та закликала звернутися до Інтернет-ресурсів. Її виступ супроводжувався слайдовою презентацією неординарних виставок. За цікавими ідеями з оформлення нестандартних книжкових виставок виступаюча  запропонувала звернутися  до сайту.

Завідувачка читальною залою Л.А.Маленко назвала традиційні і інноваційні форми масової роботи з юнацтвом, розповіла про методику проведення окремих заходів. Потім продемонструвала відеоролики «Бібліосутінки – бібліотека іншого виміру», «Феєрія мистецтв» та «Літо з книгою».

   Бібліотечні родзинки  масової роботи з юнацтвом  розкрила  завідувачка відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Н.В.Грищенко в огляді сайтів бібліотек Україні. Ось деякі з них:

Проект «Photo Stream»

Блог Херсонської ОБЮ  юнацтва ім. Б. Лавреньова «Библиотечная фея»

Квест-игра «Вокруг да около… библиотеки». Сценарий

Квест-игра «Спаси героя!». Сценарий

Библиотечное погружение «Яблочный квест». Сценарий

Посвящение в читатели. Сценарий

Миколаївська ОБЮ. Інтерактивний плакат “Державні символи України”

Тернопільська ОБЮ. Онлайн євро-вікторина