Абетка самозахисту

Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему.
Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для існування суспільства несе ВІЛ-інфекція. Це ще одна нагода привернути увагу пересічних громадян до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасного виявлення даного захворювання, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих, поглиблення знань про способи передачі та профілактики захворювання, пропагування здорового способу життя.
З 28 листопада 2020 року в читальній залі Одеської обласної юнацької бібліотеки ім. В.Маяковського експонується тематична книжкова виставка-застереження «Абетка самозахисту».