Фестиваль “ЧИТАЙ, ЮНІСТЬ!”

Щорічний фестиваль української книги для молоді “ЧИТАЙ, ЮНІСТЬ!” відкрито!

Відкрився він 14 травня творчим заходом «Слухай українське, читай українське!». На зустріч з юними читачами Одеської загальноосвітньої школи № 78 завітав лідер українського етно-драйв гурту «Друже Музико» Максим Трубніков. Відвідувачі мали змогу поспілкуватися з гостем та послухати пісні з творчого доробку автора та виконавця. Зустріч доповнила виставка-презентація новинок нашої бібліотеки.

Наступного дня фестивалю, 15 травня, для молодих читачів – учнів ОЗОШ №72 – бібліотека представила мистецьку акцію у форматі ОpenАir «Зі сторінок на подіум», під час якої учні Одеського ліцею технологій та дизайну представили сучасну українську та зарубіжну літературу різних жанрів. А продовжилось свято книги творчою зустріччю з нашою землячкою – прозаїком Зоєю Казанжи, яка розповіла гостям про свою книгу у стилі facebook-історій «Щось таке як любов» та прочитала декілька життєвих історій з неї.

16-17 травня в Інтернет-центрі  бібліотеки відкрився онлайн кінозал «Читай! Дивись! Грай!». До уваги відвідувачів історичні мультфільми українського виробництва та найкращі фентезі для дітей, підлітків та молоді.