Правова вікторина «Мої дитячі права»

4 червня 2018 року в Одеській обласній бібліотеці для юнацтва імені В.В. Маяковського в рамках Дня захисту дітей фахівці Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги Валерія Цап та Тетяна Дімова  провели правову вікторину «Мої дитячі права» для учнів Одеської ЗОШ № 80.

Валерія Цап повідомила, що відповідно до останніх змін в законодавстві, розширено коло осіб, що мають право на БВПД – добавлено категорію «дітей», а отже відтепер отримати безоплатного адвоката/ представника можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту (як було дотепер), а усі діти.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва Дімова Тетяна розповіла про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО» та деякі історичні моменти святкування Дня захисту дітей.

Основну частину заходу було присвячено правовій вікторині.

Три команди по черзі відповідали на різні питання по тематиці прав дитини, шукали правильні варіанти вирішення правових задач, за що винагороджувалися солодощами.

Всі присутні мали змогу отримати інформаційні матеріали розробленні до «Дня дитини», буклети Центру та матеріали розроблені в рамках проекту ЯМП.