Семінар “Бібліотечне краєзнавство як ресурс розвитку туризму на Одещині”

Петелько Т.М. завідуюча НМВ

 

Сьогодні 22 листопада 2019 року в ОЮБ відбувся семінар на тему: “Бібліотечне краєзнавство як ресурс розвитку туризму на Одещині” для бібліотечних працівників ЦБС обл. та ОТГ. Незважаючи на різке похолодання, у нас було тепло, затишно, цікаво. Виступи наших гостей та працівників бібліотеки були насичені конкретними прикладами, реальними справами. Світлана Григорівна Сердюк, зав. НМВ ОННБ розповіла про “Сучасні пріоритети краєзнавчої діяльності”, Тетяна Миколаївна Петелько, зав НМВ ОЮБ зупинилася на напрямках та прикладах роботи бібліотек України та Одещини -“Роль публічних бібліотек у розвитку туристичного краєзнавства”, Карина Благодар, гол. методист відділу поінформувала про перші результати обласної акції – фотоподорожі “Моя мала Батьківщина у світлинах”.
Креативними були: презентація путівника “Одещина.12 пішохідних мандрівок”, яку провів Володимир Полторак, канд історич. наук, доцент, співробітник Центру патріотичного виховання та дозвілля дітей та молоді та виступ-презентація Валентина Долгочуба, аспіранта факультету історії та філософії ОНУ ім. І.І.Мечникова, який створив свою власну справу – етно – простір “Хутір в очереті”.
Після перерви робота продовжилася грою “Знайомство з присмаком туризму”. Далі були цікаві презентації та виступи від колег із Арцизької, Ширяївської, Куяльницької, Болградської, Білгород-Дністровської р-ної ЦБС та ЦБС м.Одеса, м.Чорноморськ.
Підсумки підвели грою “Бібліотека + туризм: “так” чи “ні”?. Приємно, що 19 учасників виявилися “оптимістами”,8 -“реалістами” і 0- “песимістів”. Отже, краєзнавчий туризм – перспективний напрямок роботи бібліотек.

Петелько Тетяна

Презентації учасників семінару

Відео-презентація Бібліотеки № 33 ім. Юрія Трусова ЦБС для дорослих м. Одеса

Відео-презентація Центральної міської бібліотеки ім. І.І. Рядченка м. Чорноморськ

Відео-презентація Куяльницької ЦБС

Краєзнавчий відеопроект “Одеса літературна”. ОЮБ ім. В.В. Маяковського

“Зелений туризм у Б.-Дністровському р-ні. Миколаївка” Відео-презентація Білгород-Дністровської р-ної ЦБС

“Бібліотека – музей: зберігаємо історію рідного краю” (PowerPoint-презентація Болградської районної централізованої бібліотечної системи)

“Етно-простір Хутір в очереті” (PowerPoint-презентація Валерія Довгочуба, аспіранта факультету історії та філософії ОНУ ім. Мечникова)

“Краєзнавчий напрямок у виховній роботі з підлітками: співпраця зі школами, музеями, туристичними організаціями”(PowerPoint-презентація  Арцизької централізованої бібліотечної системи)

“Одещина. 12 пішохідних мандрівок” Володимир Полторак, канд історич. наук, доцент, співробітник Центру патріотичного виховання та дозвілля дітей та молоді

“Краєзнавча діяльність бібліотек як важливий фактор у досягненні національної єдності етнічних спільнот та українського суспільства” (PowerPoint-презентація Світлани Григорівни Сердюк, завідуючої НМВ ОННБ)

Дякуємо гостям та колегам!